Ανακύκλωση Θεσσαλονίκης : Όχι μάσκες και γάντια στους μπλε κάδους!

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Γάντια και μάσκες ΟΧΙ στον ΜΠΛΕ κάδο.
Μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται στην ανακύκλωση, με τη ρίψη χρησιμοποιημένων μασκών και γαντιών και άλλων μέσων προστασίας από τον COVID-19, στον ΜΠΛΕ κάδο.
Τα υλικά που χρησιμοποιούμε για να προστατευτούμε από τον κορωναϊό, μπορούν να μετατραπούν σε εστίες διάδοσης του, όταν τα πετάμε στους κάδους ανακύκλωσης, στους δρόμους και στα πεζοδρόμια.
Επιπλέον, τα φορτία από τους κάδους ανακύκλωσης που οδηγούνται στα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών και περιέχουν μικροποσότητες από γάντια, μάσκες και άλλα υλικά προστασίας COVID-19, για λόγους προστασίας των εργαζομένων σε αυτά, αχρηστεύονται συνολικά, ακολουθούν το δρόμο της ταφής, ως κοινά σκουπίδια και δεν διαχωρίζονται για να ανακυκλωθούν ως υλικά με αξία.
Οι ποσότητες του υπολείμματος των Δήμων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το τελευταίο δίμηνο έχουν αυξηθεί πάνω από 30%, μειώνοντας σημαντικά τις ποσότητες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν μέσω της ανακύκλωσης
Ρίχνουμε τα υλικά προστασίας covid-19 αποκλειστικά στους πράσινους κάδους των κοινών απορριμμάτων, για να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους στα κέντρα διαλογής και για να ενισχύσουμε την ανακύκλωση.

Home

Related Posts