Ανακοίνωση της Δ.Ε.Τ.Ε.Κ. για το συμβάν στην πλαζ Αρετσούς – Πνιγμός 79χρονου

Ενα τραγικό γεγονός σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά.

Έγινε γνωστό πως ένα 79χρονος λουόμενος έχασε τη ζωή του την ώρα που κολυμπούσε περίπου στη 1.30 το μεσημέρι.

Αναρτήθηκε προ ολίγου η ανακοίνωση της Δημοτικής Εμπορικής Τουριστικής Επιχείρησης Καλαμαριάς 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Χθες στις 13:42, κι ενώ η πλειοψηφία των μελών της ΔΕΤΕΚ ήμασταν στην πλαζ Αρετσούς αντιληφθήκαμε ότι κάποιος συνάνθρωπός μας βρισκόταν σε κίνδυνο. Χωρίς καμία καθυστέρηση, καλέσαμε ως οφείλαμε, ασθενοφόρο και τόσο ο πρόεδρος της ΔΕΤΕΚ, όσο και μία νοσηλεύτρια, που βρισκόταν στον χώρο, έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. Το ασθενοφόρο έφτασε μέσα σε περίπου δέκα λεπτά, ενώ ήρθε και η αστυνομία της οποίας την έρευνα συνδράμαμε από την πρώτη στιγμή. Τους ευχαριστούμε για την άμεση συμβολή τους.

Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι ο θάνατος του 79χρονου συμπολίτη μας επήλθε από οξύ εγκεφαλικό.

Ως Διευθύνων Σύμβουλος κι εκ μέρους όλου του Δ.Σ της ΔΕΤΕΚ, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Προς ενημέρωση των πολιτών η πλαζ της Αρετσούς δεν αποτελεί μία οργανωμένη Πλαζ, το κολύμπι σε αυτήν επιτρέπεται εξαιτίας της ποιότητας των νερών που είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων και είμαστε σε αναμονή παραλαβής πύργου ναυαγοσώστη, παρ’ όλο που η υποχρέωση της παρουσίας ναυαγοσώστη εκ του νόμου αφορά χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες πλαζ (πολυσύχναστη είναι η πλαζ που έχει περισσότερους από 300 λουόμενους καθημερινά).

Η Διοίκηση της ΔΕΤΕΚ συνεχίζει την προσπάθειά της για αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών που προσφέρει στους πολίτες.

Related Posts