Αμερικανικές εκλογές: Ο Τράμπ προηγείται στα πρώτα αποτελέσματα.

Με προβάδισμα Τραμπ ξεκίνησε η μάχη για τον Λευκό Οίκο στην πρώτη ενσωμάτωση εκλογικών αποτελεσμάτων για τις Αμερικανικές Εκλογές 2020. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν προβλέπεται να κερδίσει στις πολιτείες Βιρτζίνια (13 εκλέκτορες) και το Βερμόντ (3 εκλέκτορες), σύμφωνα με το Fox News.

 

Με 57,4% προηγείται ο Τραμπ έναντι του Τζο Μπαίντεν που συγκεντρώνει ποσοστό 41,2% σε σχεδόν ένα εκατομμύριο ψήφους σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των Αμερικανικών Εκλογών 2020. Αμφίρροπη μάχη δείχνει σε 5 Πολιτείες το exit poll του CNN.

Σύμφωνα με το πρώτο exit poll του CNN, στην Ιντιάνα αναμένεται εύκολη νίκη του Τραμπ (11 εκλέκτορες βγάζει η Πολιτεία), ενώ δεν μπόρεσε να κάνει πρόβλεψη σε 5 Πολιτείες όπου κρίνει ότι το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο (Τζόρτζια, Βερμόντ, Κεντάκι, Βόρεια Καρολίνα, Βιρτζίνια).

Στην Φλόριντα, με καταμετρημένο το 43% των ψήφων, ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με 51.7% έναντι 47.6% του Τραμπ. Τα polls έδειχναν πάντως νίκη Τραμπ στην Πολιτεία, ενώ και οι Δημοκρατικοί δήλωναν απαισιόδοξοι για το αποτέλεσμα στην Φλόριντα.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν προβλέπεται να κερδίσει στις πολιτείες Βιρτζίνια (13 εκλέκτορες) και το Βερμόντ (3 εκλέκτορες), σύμφωνα με το Fox News.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στην πολιτεία Ιντιάνα (11 εκλέκτορες) και το Κεντάκι, σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Edison Research, σύμφωνα με την πρόβλεψη του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press και το FOXnews

Αμφίρροπη είναι και η μάχη στην Πολιτεία του Κεντάκι αν και σύμφωνα με το Bloomberg φαίνεται να επικρατεί έναντι του Μπάιντεν και ο Τραμπ, με καταμετρημένο το 14% προηγείται με 51.3% έναντι 47.2% του Μπαίντεν.

dikaiologitika.gr

 

 

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2020

 

 

Related Posts