ΑΕΚ: Με τη σφραγίδα του Αλμέιδα και για πολλά χρόνια

Η ΑΕΚ βρίσκεται στα καλύτερα της. Δεν είναι μόνο οι τρεις συνεχόμενες νίκες και η καθαρή «δήλωση» πως βρίσκεται πλέον μέσα στο κόλπο του πρωταθλήματος, αλλά και πως είναι μια ομάδα που αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Μπορεί και στη Θεσσαλονίκη να αποθεώθηκε ο Γκαρσία για τις σεντερφορίσιες κινήσεις του, ο Πινέδα για το γεμάτο παιχνίδι στη μεσαία γραμμή και η αμυντική συνέπεια, αλλά ο μεγάλος πρωταγωνιστής λέγεται Ματίας Αλμέιδα.

Επειτα από χρόνια, η ΑΕΚ δείχνει πως βρήκε έναν προπονητή που μπορεί να ακουμπήσει πάνω του. Αν και ακόμα βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν, ο Αλμέιδα δείχνει πως πέραν της αδιαμφισβήτητης προσωπικότητας, διαθέτει το τιμ και τις ικανότητες να κάνει την ΑΕΚ όπως τη θέλει ο κόσμος της. Ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, με στοιχεία που απαιτεί η εποχή (πρέσινγκ, αδιάκοπο τρέξιμο, γρήγορη κυκλοφορία, ανάκτηση και μετάβαση, εκμετάλλευση στατικών φάσεων) και πολλές επιλογές.

Εντυπωσιακό στοιχείο, πως ο Αλμέιδα καταφέρνει να διατηρεί τις ισορροπίες μεταξύ παικτών που διεκδικούν άπαντες φανέλα βασικού. Αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στη λειτουργία της ομάδας, όπως αποτυπώθηκε και στην ομιλία των Μάνταλου και Τσούμπερ πριν τη σέντρα του ματς με τον Αρη. Ακόμα και εκείνοι που δεν έπαιζαν, έδωσαν το σύνθημα για να υπάρχει ομοψυχία και η ΑΕΚ να πάρει τη νίκη σε μια έδρα που πέρυσι είχε υποστεί αγωνιστική καθίζηση.

Εδώ θα μείνει

Παράλληλα, άρχισαν να υπάρχουν διάφορα σενάρια για ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού για τον Αλμέιδα. Μια η Ιντεπεντιέντε, μία η Τσίβας εμφανίστηκαν να θέλουν ξανά τον προπονητή της ΑΕΚ. Εντός των «κιτρινόμαυρων» πάντως, δεν υπήρξε ούτε στιγμή ανησυχίας. Ο Αλμέιδα έχει κάνει μέσω της ΑΕΚ το μεγάλο βήμα στην Ευρώπη που ζητούσε για καιρό και δεν έχει καμία πρόθεση να αφήσει στη μέση τη δουλειά του. Αλλωστε, έχει όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να πετύχει και να δουλέψει με σωστό τρόπο.

Πέραν αυτού, ο Αλμέιδα και οι συνεργάτες του είναι ενθουσιασμένοι και από την προοπτική της «Αγιά Σοφιάς – OPAP Arena». Αυτό που έλεγαν σε συνομιλητές τους, είναι πως ένιωσαν την περασμένη Παρασκευή και κυρίως τη Δευτέρα, σε απόλυτο βαθμό πόσα σηματοδοτεί η ΑΕΚ. Οποιος άλλωστε έβλεπε τις αντιδράσεις μετά και τα εγκαίνια και τον Ιωνικό, θα καταλάβαινε πολλά. Και είναι σημαντικό, πως όλο αυτό λειτουργεί θετικά και τονώνει πολύ ψυχολογικά τον Αλμέιδα.

SDNA

Related Posts