Ένωση Καπνοπωλών Μακεδονίας: Δικαίωση για τη μείωση μισθωμάτων περιπτέρων

Θεωρούνται πληττόμενες και εμπίπτουν στην ανωτέρω ρύθμιση για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020

Για δικαίωση για τη μείωση 40% των μισθωμάτων στα περίπτερα κάνει λόγο η Ένωση Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας με ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με επιστολή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης προς το Σωματείο με Αριθμό Πρωτοκόλλου 1867 στις 15 Φεβρουαρίου 2021 «τα περίπτερα πλέον, ως επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός δημοτικών κοινόχρηστων χώρων, θεωρούνται πληττόμενες και εμπίπτουν στην ανωτέρω ρύθμιση για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020».

Όπως αναφέρει η Ένωση Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Καπνοπωλών και ο Πρόεδρός της, κος Κωνσταντίνος Ιακώβου, με την έκδοση των αποφάσεων σχετικά με τη μείωση των επαγγελματικών μισθωμάτων είχαν προβεί σε ερμηνεία του νόμου, μαζί και με τον νομικό σύμβουλο του Σωματείου, και είχαν αποφανθεί ότι τα περίπτερα προσδιορίζονται ως πληττόμενες επιχειρήσεις και ως εκ τούτου δικαιούνται την απαλλαγή καταβολής του συνολικού μισθώματος. Παρ’ όλα αυτά τα μέλη μας συνάντησαν πολλές αντιδράσεις από τους Δήμους στους οποίους άνηκαν τα περίπτερά τους και οι οποίοι αρνούνταν να εφαρμόσουν τη νομοθεσία.

Έτσι, ξεκίνησε εδώ και αρκετούς μήνες από την Ένωση Καπνοπωλών Μακεδονίας ένας αγώνας με αλλεπάλληλες επιστολές και συνεχόμενες πιέσεις προς την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων του Νομού Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εσωτερικών. Το θέμα έφτασε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης από την οποία μας παρακάλεσαν για υπομονή και μας επιβεβαίωσαν ότι θα λάβουμε επιτέλους απάντηση.

Η απάντηση λοιπόν ήρθε και επιβεβαίωσε το ερώτημά μας, δικαιώνοντας τον αγώνα μας!

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι πιέσεις μας έφεραν αποτέλεσμα και που εκατοντάδες συνάδελφοι θα μπορέσουν να επωφεληθούν του δικαιώματος αυτού, δίνοντας έτσι ανάσα στις επιχειρήσεις τους. Αναμένουμε και την επιβεβαίωση από το Υπουργείο Εσωτερικών και την αναφορά τους και για το προηγούμενο διάστημα από τον Απρίλιο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2020, εκτός από τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020 για το οποίο η Διοίκηση είναι απόλυτη.

typosthes.gr