Έκτακτο: Αλλαγές στις λίστες των σούπερ μάρκετ – Οι νέες τιμές

Ορισμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στις νέες λίστες που έδωσαν στο «καλάθι του νοικοκυριού» διόρθωσαν τιμές προς τα κάτω, ενώ προστέθηκαν και αφαιρέθηκαν προϊόντα.

Σε συγκεκριμένες αλλαγές στις λίστες που έδωσαν στο «καλάθι του νοικοκυριού» προχώρησαν την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου ορισμένα σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, διορθώθηκαν τιμές προς τα κάτω, προστέθηκαν προϊόντα που είχαν υποχρέωση να συμπεριλάβουν, μειώθηκαν κάποια προϊόντα που δεν ήταν υποχρεωμένοι να συμπεριλάβουν, ενώ διορθώθηκαν διπλοεγγραφές σε κωδικούς.

A

Ειδικότερα, ορισμένα προϊόντα άλλαξαν τιμή προς τα κάτω, μειώνοντας τις τιμές τους.

Για παράδειγμα, σούπερ μάρκετ πωλούσε χθες το ρύζι «καρολίνα» προς 1,85 ευρώ το κιλό και σήμερα έριξε την τιμή στα 1,50 ευρώ το κιλό. Επίσης σούπερ μάρκετ πωλούσε χθες το κοτόπουλο 3,98 ευρώ το κιλό και σήμερα 2,99 ευρώ το κιλό.

Παράλληλα άλλο σούπερ – μάρκετ που δεν είχε συμπεριλάβει στη λίστα του ρύζι, πρόσθεσε το προϊόν καθώς, περιλαμβάνεται στη λίστα με τα 51 υποχρεωτικά προϊόντα του υπουργείου ανάπτυξης.

Τα προϊόντα που έχει κάθε καλάθι
Επιμέρους διορθώσεις έγιναν και από άλλα σούπερ μάρκετ, που μείωσαν τα προϊόντα στο καλάθι αποσύροντας μη υποχρεωτικούς κωδικούς ή διπλοεγγραφές σε υποχρεωτικές κατηγορίες, καθώς το ίδιο προϊόν εμφανιζόταν δύο και τρεις φορές στη λίστα.

Το τελικό πλήθος των προϊόντων στο κάθε καλάθι έχει ως εξής:

Μασούτης: 52 προϊόντα
Α-Β: 74 προϊόντα
Bazaar: 56 προϊόντα
Galaxias: 96 προϊόντα
Efresh: 51 προϊόντα
Discount Markt: 50 προϊόντα
Κρητικός: 58 προϊόντα
Lidl: 51 προϊόντα
Market In: 97 προϊόντα
Mymarket: 52 προϊόντα
Σκλαβενίτης: 68 προϊόντα
Synka: 65 προϊόντα
Χαλκιαδάκης: 65 προϊόντα
Μετά τις επιμέρους αλλαγές σήμερα, οι διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης είναι πως οι λίστες δεν θα δεχθούν άλλες αλλαγές μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη όταν και θα αλλάξουν τα καλάθια. Αλλαγές μπορούν να γίνουν μέχρι τότε μόνο με νέες μειώσεις τιμών.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων e-katanalotis έχουν αναρτηθεί οι τιμοκατάλογοι από 13 αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ενώ τα προϊόντα που συμμετέχουν στο «καλάθι» επισημαίνονται με σχετική σήμανση στο ράφι και τις διαφημιστικές προβολές των αλυσίδων.

Η σύνθεση του καλαθιού θα αλλάζει κάθε Τετάρτη.

Αναλυτικά τα «καλάθια»:

Το καλάθι του ΑΒ Βασιλόπουλος

Το καλάθι του Bazaar

Το καλάθι του Γαλαξίας

Το καλάθι του Efresh.gr

Το καλάθι του Discount Market

Το καλάθι του Κρητικός

Το καλάθι του Lidl

Το καλάθι του Μασούτης

Το καλάθι του Market In

Το καλάθι του My Market

Το καλάθι του Σκλαβενίτης

Το καλάθι του ΣΥΝΚΑ

Το καλάθι του Χαλκιαδάκης

 

 

 

 

newsbomb.gr

Related Posts