Έκτακτο!Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε αναρτήσεις και ειδήσεις σχετικά με την μετάδοση του κορωνοιού και την κόντρα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ ανθρώπων της Εκκλησίας και Ελλήνων ειδικών υγείας.
Πρόσφατα ακούσαμε σε βίντεο ότι δεν διατρέχει κίνδυνος μετάδοσης κορωνοιού στην Θεία Κοινωνία.

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ
«Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών που με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, χρησιμοποιώντας έτσι αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους για να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας.

Όπως έχει ήδη τονιστεί, η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορωνοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από την στοματοφαρυγγική κοιλότητα και την μύτη πασχόντων. Γι’ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς.

Είναι απαράδεκτο να σιωπούν για τέτοιες αντιεπιστημονικές δηλώσεις τόσο η ηγεσία του αρμόδιου κρατικού οργανισμού (ΕΟΔΥ), όσο και η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Related Posts